За добри резултати: Колко време да тичате на пътеката?

Ето съвети на специалист
Обновена: 5 фев 2020 11:42 | 5 фев 2020 11:41, Ивета Иванова
10
За добри резултати: Колко време да тичате на пътеката?
Снимка: Pexels

Кардиото е много полезно, ако опитвате за свалите килограми, а и имате много опции, ако искате да заложите на него.

Класически и най-популярен пример е ходенето или бягането на пътека във фитнеса. Това изглежда като лесно упражнение, но трябва да имате стратегия, за да постигнете добри резултати.
 
Тичането и бързото ходене по пътека е ефективно упражнение, което изгаря много калории и подобрява аеробния ви капацитет, съобщават от "Pop Sugar". Ето и какво трябва да знаете за тренировката.
 
Колко време да тренирате?
 
Колко време да прекарате на пътеката зависи от това дали правите високо интензивна тренировка или ходите с умерено темпо. И двата варианта ви помагат да отслабнете, твърди треньорът Лий Вратислав.
 
Високо интензивните тренировки включват кратки серии от бързо тичане по пътеката и кратки периоди, в които се възстановявате и ходите бавно или си почивате напълно. Този вид тренировка е идеална за изгаряне на повече калории за кратък период от време. Ако заложите на това, 20 минути на пътеката ще ви стигнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
По време на тичане на гориш мазинини. А тези които през лятото се обличат като че ли е зима при бягане само да се топят и да горят повече мазнини са прости смешни хора. Мазнини не се горят когато се изпотявате. Изпотяването на тялото е резултат при което организма ви минимизира температурата на вътрешните ви органи и ако продължавате да бягате облечени с якета през лятото ще препаднете някъде от сърдечен удар. Кардиото е за увеличаване на процеса на метаболизма и цял ден горите мазнини.
10
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не тичайте на пътека , а на открито. В залата може да има болни.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Николко. Същото може да направи просто като се движи или се занимава с някакъв спорт. Това е едно от най-безсмислените упражнения, но пък силно рекламирано.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кардио тренировките нямат за цел отслабване. Принципно целият фитнес е за поддръжка на здравето. На човек днес мулипсва движение и фитнесът запълва тази липса, като следва да се знае, че той не е нито само кардио, нито само тежести, а пропорционални упражнения за цялото тяло през цялата седмица.Това се съчетава с малко храна, здравословна, не с монодиети, съчинени от нечели и недоучили биология и химия.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате да имате стави на старини, съветвам ви да ограничите тичането и то само върху трева. Много години съм тичал. Горчив опит, но всичко идва с времето, когато е прекалено късно да си спасиш коленете... По-добре правете упражнения за гъвкавост, йога и спазвайте разумна диета.
6
1
 
3
 
! Отговори
фитнесджия до 3 преди 4 години
Вярно е за клека! Обаче бягането е чисто кардио.И целта му е съвсем друга.Цял живот с спорт се занимавам.Най добре е силови упражнения съчетани с кардио.И чиста храна разбира се.Колко повече си спортувал толкоз по качествено ще живееш после.И ще остаряваш по бавно.Ако се разболееш по леко ще боледуваш.Но хората са мързеливи.Всеки иска с хапче да да реши проблема
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да тичате, сърцето е програмирано на определен брой удари и нищо не може да ги увеличи.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъпо.
3
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тичането и бързото ходене по пътека е ефективно упражнение, което изгаря много калории"Не чак толкова много.Тичане: 300-400ккал/час.Плуване: 500-700ккал/час.Клек със 100кг: 30ккал/клек.Лично на мен ми е по-лесно да ударя 10 клека по 100кг, отколкото да търча един час като луд. Да не говорим, че в ден за крака удрям 6 серии по 8-12 повторения със 100-140кг. Това е в минус 1800ккал само от там. Еквивалент ми е 6 часа тичане.Тичането го оставям на жените със свободно време.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за добри резултати яжте наполовина всичко досега каквото сте яли а това с 20 минути кардио и ще изгориш много калории ги разправяи на старата ми шапка от 30 години бягам и то сериозно по 10 км дневно но ако не е умерената диета към която се придържам веднага ще вдигна килограмите бягането може да служи само като патерица за сваляне на килограми но умереното плюскане си остава наи важно
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХахахахаГоворите за нацията, дето се подиграва на хора, които бягат сутрин, а витае мита, че колената ти се разпадали.Един ми казваше, че карали синът му да бяга всяка сутрин в. Гимназията в чужбина. Утрепвали му момчето. На 16 години - 600 метра! Уау! Той да не е инвалид бе!